Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άνοιγμα της Ακρόπολης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης βρίσκεται σήμερα το άνοιγμα της Ακρόπολης και όλων των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα που είχαν κλείσει λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φιλοξενούν μεγάλα αφιερώματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα άνοιξε και πάλι σήμερα την Ακρόπολη, μουσεία και άλλους σημαντικούς τουριστικούς χώρους, με τον ήλιο να λάμπει στην Αθήνα, καθώς χαλαρώνει το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού».

Σε σχετικό τηλεγράφημα του, με τίτλο «Ταξίδια σε όλα τα νησιά», το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) αναφέρει ότι από σήμερα ανοίγουν στην Ελλάδα η Ακρόπολη και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, και πως η Ελλάδα καταργεί σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο εσωτερικό. Από τις 25 Μαΐου, επιτρέπονται τα ταξίδια σε όλα τα νησιά. Οι πτήσεις από τις χώρες της ΕΕ θα αρχίσουν και πάλι από τα τέλη Μαΐου και τον Ιούνιο.

Το αμερικανικό CNN γράφει: «Η Ακρόπολη, ένας από τους περιφημότερους πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας άνοιξε και πάλι σήμερα για τους επισκέπτες, αφού έμεινε κλειστός προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει:«Η Ελλάδα ανοίγει και πάλι την Ακρόπολη στην Αθήνα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους» με μέτρα ασφαλείας, καθώς «αυτοκόλλητα στον πεζόδρομο χρησιμοποιούνται για να τηρούν οι επισκέπτες τις μεταξύ τους αποστάσεις έξω από την Ακρόπολη».

Το AP υπογραμμίζει επίσης πως η συμμόρφωση του κοινού με τα αυστηρά μέτρα του lockdown βοήθησαν ώστε να κρατηθούν χαμηλά στην Ελλάδα τόσο ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19 όσο και ο αριθμός των κρουσμάτων.
Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)

«Το μνημείο – φάρος της Αρχαιότητας, η Ακρόπολη των Αθηνών, άνοιξε και πάλι σήμερα το πρωί όπως και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, δύο μήνες μετά το κλείσιμό της εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού», αναφέρει στη μακροσκελή σχετική ανταπόκρισή του από την Αθήνα.