Σάλος με τον Παπαδημούλη – Νοικιάζει διαμερίσματα σε ΜΚΟ για πρόσφυγες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η αποκάλυψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος μισθώνει ακίνητα σε προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που έχουν υιοθετήσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Παπαδημούλης παραδέχτηκε πως τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitter με αρκετούς να ασκούν σκληρή κριτική στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζουν, «επαγγελματία αλληλέγγυο» και «ανθρωπιστή με το αζημίωτο».

Εξάλλου, το πόθεν έσχες του κ.Παπαδημούλη, είχε προκαλέσει αίσθηση την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς διαπιστώθηκε ότι αγόρασε το 2018 οκτώ διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο!

Ο ίδιος είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι πρόκειται για φτηνά παλαιά διαμερίσματα της δεκαετίας του 50 και του 60 στην Αχαρνών και την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που έφερε ο ευρωβουλευτής από το εξωτερικό.

Μάλιστα, ίδιος για να δικαιολογήσει την ενοικίαση τριών διαμερισμάτων σε μετανάστες είπε ότι εισπράττει μόλις «5,5 ευρώ το τετραγωνικό», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «αυτοί δεν μας έλεγαν “αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας;».

Αργότερα την Κυριακή, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πατρίδα Tv” κατάγγειλε την Ε.Ε. για έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το προσφυγικό ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.