4 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Τι είπε ο Τσιόδρας για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μόλις 4 είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, ενώ τα συνολικά περιστατικά ανέρχεται πλέον στα 2.840, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδικότερα, 22 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 165 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας συμπολίτης μας δεν έχασε την ζωή του το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, λέγοντας ότι είναι ένα σύνθετο δίλημμα με πολλά θετικά και ορισμένες ενστάσεις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από την επιστροφή τους στις αίθουσες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «το δεύτερο βήμα άρσης μέτρων κορωνοϊού προχωρά ομαλά στην χώρα μας. Προβλήματα υπάρχουν μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Η πρόοδος που κάνει η Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου και σχολιάζεται σε διεθνή Μέσα», ανέφερε αρχικά.

«Από την Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται τα ταξίδια με πλοία από και προς τα νησιά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Την Δευτέρα επίσης αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία», συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός ανέφερε: «Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χαλαρώσουμε».