Αγώνας δρόμου για την επανεκκίνηση των πτήσεων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η επανεκκίνηση των πτήσεων και η σύνδεση της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο απασχολεί ιδιαίτερα έντονα την κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζει ότι χωρίς πτήσεις, κάθε απόπειρα να εκμεταλλευθεί ο τουριστικός κλάδος τον θετικό αντίκτυπο που έχει διεθνώς η πετυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι ανεπιτυχής.

Όπως είναι ήδη γνωστό η Ελλάδα έχει παρατείνει το διάστημα αναστολής πτήσεων για συγκεκριμένες χώρες μέχρι τις 31 Μαΐου, ενώ όλες οι διεθνείς πτήσεις θα προσγειώνονται μόνο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από την πλευρά της η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επιδιώκει την επανεκκίνηση των πτήσεων και για τον λόγο αυτό λαμβάνει συνεχώς μέτρα τα οποία έχουν στόχος τους να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των κυβερνήσεων να ανοίξουν ξανά τα σύνορα τους.

Η IATA, δημιούργησε έναν «οδικό χάρτη» για τις πτήσεις, ο οποίος εστιάζει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας δίνοντας αναλυτικές οδηγίες για τις κυβερνήσεις και τις τοπικές Αρχές.

Ο χάρτης αυτός προβλέπει την ανάγκη να συλλέγονται δεδομένα επιβατών από τις κυβερνήσεις πριν το ταξίδι, όπως πληροφορίες υγείας, που πρέπει να αποκτώνται μέσα από δοκιμασμένα κανάλια όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται για την eVisa ή τα ηλεκτρονικά προγράμματα εξουσιοδότησης ταξιδίων.

Επίσης, στον ίδιο χάρτη καταγράφονται μέτρα για τον τρόπο με τον οποίον οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να διαχειρίζονται τους επιβάτες ώστε και αυτές με την σειρά τους να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας.