Η Αυστρία ετοιμάζει αντιπρόταση στο γαλλογερμανικό σχέδιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μία “αντιπρόταση” του, στο “Ταμείο ανάκαμψης”, το οποίο ανακοίνωσαν χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκαλεί ο νέος κορονοϊος, προαναγγέλει ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Oberoesterreichische Nachrichten.

“Θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με κράτη, τα οποία έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, ωστόσο πιστεύουμε ότι ο σωστός δρόμος είναι τα δάνεια και όχι οι επιδοτήσεις”, τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος νωρίτερα, απορρίπτοντας την γαλλο-γερμανική πρόταση, διαμήνυε, μέσω Twitter, ότι “η θέση μας παραμένει αμετάβλητη”.

Στη συνέντευξη του στην Oberoesterreichische Nachrichten, ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει πως για το θέμα αυτό βρίσκεται σε σχετικό συντονισμό με την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Οι χώρες αυτές, μαζί με την Αυστρία, ανήκουν στη αποκαλούμενη “συμμαχία των καθαρά πληρωτών” και υποστηρίζουν έναν περιορισμό του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε μία πρόταση με τις δικές μας ιδέες. Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να ανακάμψουμε την ευρωπαϊκή οικονομία και να αποφύγουμε την κοινοτικοποίηση των χρεών”, ισχυρίζεται ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει στη συνέντευξή του, ότι, όπως συνέβη και σε πολλές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, ο ίδιος εξεπλάγη από την πρόταση του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελάριου,.

“Φυσικά είναι νόμιμο, ότι δύο χώρες, και μάλιστα τόσο μεγάλες, προτείνουν κάτι”, αναφέρει ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι: “όμως η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ