Νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας προωθεί η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σειρά μέτρων για την τόνωση της οικονομίας και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μελετά ένα πακέτο μέτρων για τον τουριστικό κλάδο θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον θετικό αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί διεθνώς για την Ελλάδα από τον επιτυχή τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το άνοιγμα των συνόρων για τις 15 Ιουνίου για εκείνες τις ευρωπαικές χώρες που παρουσιάζουν θετικά επιδημιολογικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα εξετάζεται η μείωση της προκαταβολής φόρου, καθώς και η επέκταση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% και τον Ιούνιο.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% για τον χώρο της εστίασης, ενώ εξετάζεται ανάλογη μείωση και για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Παράλληλα εξετάζεται η επέκταση για έναν ακόμη μήνα της επιδότησης της αναστολής εργασίας για τους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον Ιούνιο.

Όσον αφορά τον τουρισμό η κυβέρνηση μελετά ένα σχέδιο τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για τα νησιά εκείνα που σηκώνουν και ένα μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού προβλήματος.