Μόλις 3 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Mόλις τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 2853, ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως 21 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με διάμεση ηλικία τα 72 έτη. Εξ αυτών, 8 είναι γυναίκες. Συνολικά 98 άτομα εξήλθαν από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος έχουμε ακόμη δύο καταγεγραμμένους θανάτους, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 168.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε την ανησυχία του για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βασίζοντας την εκτίμησή του στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων. Ο ίδιος επεσήμανε πως «έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας με αυτή την πανδημία».

Αναφέρθηκε σε μελέτη σε ανθρώπους από 4 έως 60 ετών, η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει πως τα παιδιά δε νοσούν σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε πείραμα που έγινε το οποίο απέδειξε ότι μαϊμούδες είχαν αναπτύξει αντισώματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη φορά που νόσησαν. «Αυτή η μελέτη μπορεί να βοηθήσει για το εμβόλιο» σχολίασε.

Κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, θέρετρα σκι- διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία, οι περισσότερες μεταδόσεις της νόσου συμβαίνουν εκεί σύμφωνα με το ECDC, είπε ο κ. Τσιόδρας.