Στ. Πέτσας: Μεγαλύτερη από 10% η μείωση προκαταβολής φόρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αναφορικά με τη μείωση προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο κ. Πέτσας λέγοντας “θα είναι πολύ μεγαλύτερη μείωση από 5-10%.

Όπως είπε, μιλώντας στο Μega, “Θέλουμε τα στοιχεία να είναι αντικειμενικά, επομένως να ωφεληθούν της μείωσης της προκαταβολής φόρου εκείνοι που έχουν πληγεί με βάση τους τελευταίους τζίρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είναι μια σημαντική ελάφρυνση. Δεν θα ήθελα να βάλω ένα πήχη. Πριν την κρίση ήταν περίπου στο 55%”.

Σχετικά με το πρόγραμμα SURE, για την επιδότηση της εργασίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι “το πρόγραμμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει άλλα εργαλεία που έχουμε πάρει.

Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE, θα συνεχίσει για τον Ιούνιο στην εστίαση να δουλεύει παράλληλα με την αναστολή εργασίας. Είναι ένα μέτρο που αίρει την αβεβαιότητα. Η εστίαση θα ανοίξει. Όταν ανοίξει θα μπορεί να κρατάει για τον Ιούνιο ένα ποσοστό των εργαζομένων, το 40% να εργάζεται και το 60% να είναι σε αναστολή και να χρηματοδοτείται από το κράτος”.

Όπως είπε, “δεν υπάρχει περιορισμός των ατόμων που μπορούν να μπουν σε αναστολή. Μπορεί να μπει και όλο το προσωπικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς έχουμε ένα συνδυασμό μέτρων ώστε όταν ανοίξει το κατάστημα να μπορεί να δει ο επιχειρηματίας αν έχει σταθερό τζίρο”.

“Εμείς προλαβαίνουμε τα λουκέτα, βάζουμε ένα πήχη υψηλό, διατήρησης του εισοδήματος που θα έχουν ακόμα και μεγάλη πτώση τζίρου, έτσι καταφέρνουμε κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να διατηρήσουμε τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας για να μπορέσουμε να είμαστε ισχυροί στην ανάκαμψη”, πρόσθεσε ο ίδιος.