Αλώβητο από τον κορωνοϊό το λιμάνι της Αμβέρσα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το λιμάνι της Αμβέρσα κατάφερε να μείνει αλώβητο από την πανδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν τα στοιχεία, ο συνολικός όγκος των εμπορευματικών μεταφορών που διακινούσε το λιμάνι, μειώθηκε τον Απρίλιο λόγω της κρίσης COVID-19, αλλά αυξήθηκε συνολικά κατά 0,4% κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παρά τον αντίκτυπο της COVID-19 στις παγκόσμιες αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού και τη μείωση της ζήτησης ως αποτέλεσμα της κρίσης, το λιμάνι σημείωσε ελαφρά αύξηση του συνολικού όγκου των εμπορευματικών μεταφορών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων τον Απρίλιο μειώθηκε σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, αλλά παρουσίασε αύξηση 6,1% σε TEU συνολικά με τις συνέπειες των ακυρωμένων δρομολογίων να αναμένονται προσεχώς.

Όσον αφορά στο car termianl λόγω της έλλειψης παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν υπήρξαν εισαγωγές καινούργιων αυτοκινήτων από την Ασία, και οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων βρίσκονταν ομοίως σε στασιμότητα.

Η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν επίσης σχεδόν εντελώς απούσα ως αποτέλεσμα της κρίσης.Εκ του γεγονότος, ο συνολικός όγκος ro/ro μειώθηκε κατά 16,2% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.