Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά την σταδιακή άρση του lockdown σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,41%, με τον Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της Ευρωζώνης, να “κερδίζει” 0,52%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,62%, με τον γαλλικό CAC να καταγράφει κέρδη 0,54%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ανοδικά κατά 0,21% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,63%. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σήμερα κλειστό, λόγω δημόσιας αργίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Wall Street.

Στη Γαλλία, οι εκκλησίες πραγματοποίησαν την Κυριακή την πρώτη λειτουργία τους εδώ και δύο μήνες.
Η πρώτη φάση άρσης των μέτρων ξεκίνησε στις 11 Μαΐου, ενώ η δεύτερη, με το άνοιγμα των καφέ και μπαρ στις λιγότερο “επικίνδυνες” περιοχές της χώρας, αναμένεται στις 2 Ιουνίου.

Στη Γερμανία, από την άλλη πλευρά, διαπιστώνεται μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με βάση τα στοιχεία του σαββατοκύριακου. Εκεί η επανεκκίνηση επιταχύνθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, με το άνοιγμα όλων των καταστημάτων, καθώς η πορεία της πανδημίας έδειξε σταθεροποιητικές τάσεις.