Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία: Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Τσίπρας από το Ζάππειο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

To επικαιροποιημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ φέρει κωδικό όνομα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» και Θα είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό πακέτο μέτρων, αλλά και σε όσους κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση για άγονη κριτική.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παρουσιαστεί ένα «πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο» σχέδιο προτάσεων για τη στήριξη της οικονομίας, με βασικούς πυλώνες την εργασία αλλά και τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, θα δοθεί έμφαση σε τρεις τομείς:

Εργασία: Στήριξη στο 100% του μισθού με ρήτρα μη απόλυσης και μη μεταβολής εργασιακής σχέσης σε αντίθεση με μειώσεις, εκ περιτροπής εργασία.

Επιχειρήσεις: Μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. για μικρομεσαίους, ώστε να έχουν κεφαλαία κίνησης, μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, εστίαση στο 6%, ειδικό πακέτο για τουρισμό, με έμφαση σε γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Εισόδημα έκτακτης ανάγκης: Ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για 2,2 εκατ νοικοκυριά, το οποίο θα αφορά ανέργους, εποχικά εργαζόμενους.