Ανοίγουν την 1η Ιουνίου, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί σταθμοί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στις μαθητικές αίθουσες επιστρέφουν μετά από 2,5 μήνες, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν Νηπιαγωγεία και Βρεθονηπιακοί σταθμοί.

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως στη κυβέρνηση να προχωρήσει στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών από την 1η Ιουνίου με τον ειδικό λοιμωξιολόγο κ. Νίκο Σύψα να αναφέρει ότι η απόφαση υπήρξε ομόφωνη.

“Τώρα”, είπε, “είναι πολύ καλύτερη εποχή, καλύτερος καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, ένα πολύ κάλο R0, από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, είναι ιδανική ευκαιρία τα παιδιά να πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν πώς να συμπεριφέρονται μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους σε μια περίοδο επιδημίας, κάτι που θα είναι πολύτιμο για το φθινόπωρο».

“Θέλουμε” , συνέχισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, “σε κάθε τάξη να υπάρχουν 15 παιδιά το πολύ. Αν υπάρχουν 15 μόνο μπορούν να πηγαίνουν και κάθε μέρα στο σχολείο. Ειδάλλως μέρα παρά μέρα»

Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι έχει ληφθεί πρόνοια με απλή δήλωση γονέα ότι στην οικογένεια υπάρχει ευπαθές άτομο, ώστε το παιδί να εκπαιδευτεί εξ αποστάσεως. Λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων αναμένεται να δοθούν σήμερα το μεσημέρι.