Η Καθηγήτρια Κοτανίδου διέψευσε ότι υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες που θέλουν από την 1η Ιουνίου να αρχίζει στην Ελλάδα ο εμβολιασμός για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, δηλώνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα για το αν ισχύουν δημοσιεύματα για το ότι ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) από την 1η Ιουνίου εκείνη απάντησε: «Είναι το εμβόλιο αυτό είναι αυτό που πριν από χρόνια κάναμε όλοι για προφύλαξη από την φυματίωση».

Στο ερώτημα αν είναι το εμβόλιο με το οποίο θα αρχίσει να εμβολιάζεται κόσμος στην Ελλάδα για προστασία από τον κορωνοϊό απάντησε: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης ενδεχομένως, με πάρα πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά μπορούν να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στον Covid19.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τεκμηρίωση. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».

Η κυρία Κοτανίδου πρόσθεσε ακόμα ότι αυτό που εκείνη πιστεύει ότι όταν βγει το εμβόλιο για τη γρίπη πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό κορωνοϊό και γρίπη.