Μητσοτάκης: Ανοίγουν οι πτήσεις προς Αθήνα στις 15 Ιουνίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι εξελίξεις γύρω από το φλέγον θέμα της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ομάδας Smart Covid-19 Management Gro, στην οποία συμμετέχουν χώρες που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα του κορωνοϊού με επιτυχία.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι Πρωθυπουργοί της Δανίας Mette Frederiksen, της Νορβηγίας Erna Solberg, της Τσεχίας Andrej Babis, της Αυστραλίας Scott Morrison, της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern και του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους, τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός. Σημείωσαν ακόμη ότι δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.

Μητσοτάκης: Ανοίγουν οι πτήσεις στις 15 Ιουνίου

Οι οκτώ ηγέτες τόνισαν, ωστόσο, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.