Σύψας: “Νοέμβριο ή Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, επισημαίνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Ν. Σύψας,, λέγοντας στη συνέχεια: “Όμως το ερώτημα είναι, τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έρθει κανείς; Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας Υγείας” σημείωσε.

“Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα. Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα”, είπε.

Παράλληλα, ο κ.Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η εκτίμηση που διατύπωσε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ότι αν δεν είχαμε προχωρήσει εγκαίρως στο lockdown θα είχαμε 13.685 νεκρούς, είναι το “μέτριο σενάριο”!

Όπως είπε: “Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα. Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί” δήλωσε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι: “Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές”.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Σύψας είπε: “Τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο. Καταλαβαίνω τους φόβους αλλά είναι ιδανική εποχή τώρα να ανοίξουν τα σχολεία ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες. Το φυσικό περιβάλλον τον παιδιών είναι το σχολείο”.