Στεφανής για φιέστα Ερντογάν στην Αγία Σοφία: “Επιχειρεί να αγγίξει το θυμικό των πολιτών”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Μας ενοχλεί το σόου στην Αγία Σοφία” δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σχετικά με την φιέστα του Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: “βεβαίως και μας ενοχλεί, αγγίζει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την πίστη μας”, ωστόσο ο κύριος στόχος του δεν είναι η Ελλάδα αλλά η ίδια η Κωνσταντινούπολη όπου έχει γνωρίσει την ήττα δυο φορές ο Τούρκος πρόεδρος και επιθυμεί να αγγίξει το θυμικό των πολιτών”.

Ο κ.Στεφανής, μιλώντας στον skai.gr, είπε ότι: “Τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται “σκληρά και αποφασιστικά”.”Υπάρχουν επιχειρησιακές ενέργειες τις οποίες κάνουμε, για τις οποίες εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τις κάνουμε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε κάτι παραπάνω σε αυτό”, τόνισε ο κ. Αλκιβιάδης.

Ο κ. Στεφανής, εξήγησε ότι καθημερινά γίνονται προσπάθειες για εισροές τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προχθές οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο σε 217 άτομα στα χερσαία σύνορα, 55 στο βόρειο Αιγαίο και 134 στο νότιο Αιγαίο.

Ειδικά για τον Έβρο, ο υφυπουργός τόνισε ότι προστίθενται συνεχώς νέες δυνάμεις για την ενίσχυση της φύλαξης και πως πέραν της κατασκευής του φράχτη, στο σύνολο των 208 χλμ του ποταμού Έβρου υπάρχουν εμπόδια σε 42 χλμ σε σημεία που υπάρχει η εκτίμηση ότι θα μπορούσαν να περάσουν μετανάστες.

Ο κ. Στεφανής τόνισε ότι δεν συμφέρει πρωτίστως την Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της, στη Λιβύη, τη Συρία αλλά και στον τομέα της ενέργειας και συνεπώς, δεν επιθυμεί ένα μέτωπο με την ΕΕ.