Ο Πλακιωτάκης ζητάει από τον ΕΟΔΥ 10% περισσότερους επιβάτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα πλοία για το τριημέρο του Αγίου Πνεύματος επιθυμεί το υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο από το υπ. Ναυτιλίας προς τον ΕΟΔΥ αναμένοντας την απάντηση των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Εφόσον εγκριθεί το αίτημα, το ποσοστό των επιβατών που θα μπορούν να ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς θα αυξηθεί κατά 10% φτάνοντας στο 65%. Σήμερα το ισχύον πρωτόκολλο προβλέπει 55% πληρότητα στα συμβατικά με καμπίνες και 50% στα συμβατικά χωρίς καμπίνες και ταχύπλοα.

Όπως είχε αποκαλύψει στον ΘΕΜΑ ο κ. Πλακιωτάκης πριν από περίπου 10 ημέρες ήταν στα σχέδιά του η αύξηση του πρωτοκόλλου στις 15 Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε αύξηση στη ζήτηση εισιτηρίων. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να υλοποιείται τις προσεχείς ημέρες οπότε και θα υπάρξει και η επισημοποίησή του.

Πέτσας: Να είμαστε προσεκτικοί για να μην έχουμε πισωγύρισμα

Στο θέμα αναφέρθηκε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ANT1.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η κίνηση προς τα νησιά μας, από ανθρώπους που θα πήγαιναν γιατί έχουν ένα σπίτι ή επειδή είναι η καταγωγή τους και όχι απότομες μετακινήσεις από το Κέντρο προς την Περιφέρεια και τα νησιά. Γι’ αυτό, έγινε η επιλογή να ανοίξουν τα εποχικά καταλύματα μετά το τριήμερο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην έχουμε πισωγύρισμα. Αυτό είναι το στοίχημα των ημερών. Και ευτυχώς πάμε καλά, μετά από αρκετές εβδομάδες που έχουμε άρει το lock down».