Καθηγητής Σύψας: “Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κορωνοϊό είναι ο εφησυχασμός”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός για τον κορωνοϊό και η συμπεριφορά των πολιτών καθορίζει την πορεία της επιδημίας.

Ο καθηγητής, μέσω του MEGA, τόνισε ότι: “Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα είναι ο εφησυχασμός. Αν εφησυχάσουμε θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Δεν έφυγε ο ιός. Είναι στην κοινωνία μας. Θα είναι μαζί μας για τα επόμενα 1-1,5 χρόνια και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Εάν κάνουμε λάθη θα επιστρέψει. Η συμπεριφορά των πολιτών είναι ο κυριότερος παράγοντας που είτε κρατά την επιδημία σε καταστολή είτε σε επαναφορά” υπογράμμισε.

“Ας κοιτάξει τις ΗΠΑ και την Αγγλία που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι όποιος δεν είναι προσεκτικός. Το ότι το αποφύγαμε έγκυρα τέτοιες καταστάσεις λόγω της λήψης μέτρων, δε σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνος ο ιός” πρόσθεσε σχετικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξουν και εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, λόγω της τουριστικής έλευσης στη χώρα μας. “Είναι ένα ρίσκο που αναλάβαμε για να έχουμε οικονομική δραστηριότητα το καλοκαίρι” είπε.

Ωστόσο, συνέχισε, υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των εισαγόμενων κρουσμάτων, καθώς “στον τουρισμό η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Μπορεί να γίνει απομόνωση των κρουσμάτων”.