Τι αναφέρει η επενδυτική εταιρεία Edison για την αξία της Mytilineos

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η τρέχουσα αξία της Mytilineos δεν αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα της επιχείρησης και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της, αναφέρει η επενδυτική εταιρεία Edison.

Σε έκθεσή της για την εταιρεία, σημειώνει ότι αν και το 2020 θα είναι χρονιά-πρόκληση για την εταιρία, εντούτοις οι τρέχουσες αξίες της δεν αποτυπώνουν τα πραγματικά της μεγέθη.

Όπως εξηγεί η Edison, η έμφαση που δίνει η Mytilineos στον έλεγχο του κόστους, η προμήθεια φυσικού αερίου που πραγματοποιεί σε ανταγωνιστικές τιμές αλλά και οι νέες αναπτυξιακές της πρωτοβουλίες στις ΑΠΕ θα μετριάσουν ορισμένες από τις επιπτώσεις του COVID-19 και θα την ωθήσουν στην ανάπτυξη.

Μάλιστα η επενδυτική εταιρία προσθέτει ότι η λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου (CCGT) στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα κέρδη της Mytilineos από το 2022.

Η Edison, επικαλούμενη τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους αναθεωρεί την τιμή-στόχο της μετοχής στα 12,2 με 12,5 ευρώ, ήτοι σε επίπεδα άνω του 70% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.
Οι προβλέψεις της Edison για τα EBITDA της εισηγμένης το 2020 είναι στα 282 εκατ. ευρώ.