Υπό παραίτηση ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γιατί απέρριψε την ιδέα Τράμπ να βγει ο στρατός στους δρόμους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η άρνηση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Έσπερ να συναινέσει στην απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να εμπλέξει τον στρατό της χώρας για την καταστολή των διαδηλώσεων ως φαίνεται θα αποτελέσει και την αιτία απομάκρυνσης του από την κυβέρνηση.

Για το θέμα ρωτήθηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε τα εξής :

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Εσπερ είναι ακόμη ο Υπουργός Εσπερ και αν ο Πρόεδρος απολέσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον.

Νωρίτερα, ο Μαρκ Έσπερ είχε δηλώσει δημοσίως ότι είναι αντίθετος στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές-θέατρα των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

“Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της “κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής”, είπε ο Έσπερ, προσθέτοντας : “Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα”, σημείωσε.