Μυτιληναίος: Μπορούμε και κοιτούμε την κρίση στα μάτια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο διαχειρίσιμο, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση αναμένεται να είναι συντριπτική και προβλέψεις για την ύφεση είναι δυσοίωνες.

Ο κ. Μυτιληναίος κάλεσε τις μεγάλες επιχειρήσεις να στηρίξουν την οικονομία και τη χώρα: “Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν και ειδικά όσοι έχουν τα εχέγγυα να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα”.

Αναφερόμενος στην εταιρεία για το πως ανταποκρίθηκε στα νέα δεδομένα της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά: «Την ώρα που ακόμα και ανταγωνιστές της ανά τον κόσμο “κατέβασαν” τους διακόπτες μείναμε ανοικτοί, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη συνέχιση της παραγωγής, διατήρηση της αλυσίδας εργασίας και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Μπορούμε και κοιτούμε αυτή τη κρίση στα μάτια, διότι λειτουργήσαμε ορθά, έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια: “Όσο κι αν σας φανεί περίεργο, η διοίκηση και όλοι εργαζόμενοι, που τους ευχαριστώ από αυτό το βήμα, κάνουνε φοβερή προσπάθεια σε αυτές τις συνθήκες. Και κάνουμε προσπάθεια ώστε – σας το λέω με πολλές αιρέσεις, και κατανοείτε τους λόγους – για να πλησιάσουμε το 2020, τον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του 2019. Δεν ξέρω πόσες ελληνικές εταιρείες ότι θα το καταφέρουν, ελπίζω πολλές, αλλά δεν το βλέπω. Δεν μπορώ να το δεσμευτώ ότι εκεί θα είμαστε, γι αυτό αναφέρθηκα στις αιρέσεις, όμως θα το προσπαθήσουμε.