Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι στην Ξάνθη και Κιλκίς μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενεργοποιείται ειδικό σχέδιο για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ύστερα από έκτακτη τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το σχέδιο περιλαμβάνει εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους της περιοχής από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ έως το Σάββατο.

Στο ίδιο πλαίσιο και σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση επαφών ενός καθηγητή Γυμνασίου που βρέθηκε θετικός.

Συναγερμός και στο Κιλκίς

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική δειγματοληψία στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας του Κιλκίς, προκειμένου να ελέγξουν τυχόν διάδοση του κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους.

Σήμανε συναγερμός, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε έγκυο από τη δομή στο νοσοκομείο Κιλκίς, στην περιοχή

Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει μπει από χτες το βράδυ σε καραντίνα και φυλάσσεται η είσοδός της από την Αστυνομία. Σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ λαμβάνουν δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ελέγξουν την επέκταση του κορωνοϊού.