Αυξημένα μέτρα στα λιμάνια της χώρας για την έξοδο του τριημέρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα νέα αυξημένα επίπεδα πρωτοκόλλου της ακτοπλοϊας που ισχύουν από χθες, αναμένεται ότι θα βελτιώσουν την εικόνα της μετακίνησης των επιβατών το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος.

Οι κατά τόπους λιμενικές αρχές και κυρίως των λιμανιών αφετηρίας, όπως του Πειραιά, λαμβάνουν αυξημένα μέτρα δεδομένου ότι τα νέα πρωτόκολλα συνοδεύονται από σειρά υγειονομικών μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επιβάτες και τα πλοία

Το Λιμενικό Σώμα συνιστά στο επιβατικό κοινό να βρίσκεται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στο λιμάνι ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές.

Όσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν από την επιβίβασή τους, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από άλλους επιβάτες σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα: ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Σημειώνεται ότι αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.