Τρεις γερανογέφυρες για τον ΟΛΠ ΑΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τρεις γερανογέφυρες ικανές να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα σε μεταφορική ικανότητα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα προμηθευτεί ο ΟΛΠ-COSCO ύστερα από συμφωνία που επήλθε μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας ZPMC της COSCO και του λιμένα του Πειραιά.

Οι γερανογέφυρες αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας καθώς παρέχουν και τη δυνατότητα αυτόματης λειτουργίας ελεγχόμενης από κέντρο ελέγχου.

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μεταξύ Σαγκάης, Χονγκ Κονγκ, και Πειραιά με την ZPMC να αποκαλύπτει ότι η σύμβαση υπεγράφη μετά από “αρκετούς μήνες” σκληρής δουλειάς και πολλές διαπραγματεύσεις.

Το 2019, συνολικά και οι τρεις προβλήτες του ΣΕΜΠΟ πέτυχαν νέο ρεκόρ διακίνησης containers εξυπηρετώντας 5,65 εκατ. TEU, φέρνοντας τον Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο. Αντίστοιχα σε «πείσμα» των καιρών και της πανδημίας ο Πειραιάς φιγουράρει στην 4η θέση της κατάταξης των ευρωπαϊκών λιμένων συνεχίζοντας να διεκδικεί μία από τις τρεις πρώτες θέσεις.

«Κλειδί» για την επίτευξη του στόχου παραμένει η υπό συζήτηση ευρισκόμενη ανάπτυξη του 4ου προβλήτα που εκτιμάται ότι θα εκτινάξει στα ύψη το δυναμικό του Πειραιά.