Τριήμερο Αγ.Πνεύματος: Κατά 20% είναι φέτος μειωμένη η κίνηση στις εθνικές οδούς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τις ουρές των αυτοκινήτων να σχηματίζονται τόσο στα διόδια των Αφιδών, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όσο και στα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου.

Στα διόδια Αφιδνών παρέμειναν ανοικτά 21 ταμεία για τη διέλευση των οχημάτων, με συνέπεια οι ουρές να «αγγίζουν» -στο μέγιστο- τα 30 οχήματα και οι καθυστερήσεις να είναι σχετικά μικρές.

Πάντως, αρκετοί Αθηναίοι προτίμησαν να αναχωρήσουν το Σάββατο και σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου περίπου 92.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου και της Αθηνών – Λαμίας.

Σε σύγκριση με την την έξοδο του Αγίου Πνεύματος του 2019, κατά την ίδια ημέρα, είχαν διασχίσει τα διόδια 115.000 οχήματα, γεγονός που υποδηλώνει ότι φέτος είχαμε μια μείωση της τάξης του 20% στην κίνηση των οχημάτων.

Στην έξοδο του Αγίου Πνεύματος του 2019, κατά την ίδια ημέρα, είχαν διασχίσει τα διόδια 115.000 οχήματα, κάτι που δείχνει μια μείωση της τάξης του 20% στην κίνηση των οχημάτων. Παρά τη μείωση, η Τροχαία και οι υπεύθυνοι των αυτοκινητοδρόμων αναφέρουν ότι η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.