Στεφανής για τουρκικές προκλήσεις: Δεν υπάρχει σημείο που να μην έχουμε… μάτια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα, αλλά και τη θωράκιση του Έβρου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επισήμανε ότι «μετά τη νίκη που πετύχαμε τον Μάρτιο, η Κυβέρνηση ανέλυσε την κατάσταση και βρήκε τομείς που θέλουν βελτίωση».

Έτσι υπογράμμισε ότι γι’ αυτό τον λόγο προχωρούν οι προσλήψεις προσωπικού στις ΄Ένοπλες Δυνάμεις (2.000), στην Αστυνομία (400 για Έβρο και 800 για νησιά) και στο Λιμενικό (πάνω από 200).

Σχετικά με την είδηση ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε ότι «δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων και πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις που προέκυψαν από την Αδριανούπολη», ενώ για τον φράχτη υπογράμμισε ότι «έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του αλλά υπάρχουν και τα εμπόδια που τοποθετεί ο ελληνικός στρατός». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι λέγοντας εμπόδια εννοεί τα φυσικά εμπόδια πάνω από 3,5 μέτρα αλλά και την αύξηση της στρατιωτικής φύλαξης. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο υφυπουργός θα υπάρχει θωράκιση τόσο αμυντική όσο και περιορισμού σε σημεία που δεν μπορεί να μπει φράχτης.

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας, στα κρίσιμα σημεία υπάρχει και προσωπικό που κάνει περιπολίες», διαβεβαίωσε, ενώ επισήμανε για ακόμη μία φορά πως ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος.

Για τις γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Στεφανής είπε ότι «γίνονται ενέργειες καθημερινά για τη φύλαξη των συνόρων».

«Οι ένοπλες δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως «το μήνυμα είναι σαφές προς όλους. Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο».