Πράσινο φως άναψε η κυβέρνηση για να βγει η Ελλάδα στις αγορές με 10ετές ομόλογο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο αποφάσισε η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει την χρηματοδότηση των δημοσιονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών, πράσινο φως για την έξοδο στις αγορές αναμένεται να δοθεί αύριο Τρίτη, καθώς εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα για τους ελληνικούς τίτλους και αποτελούν για τοτυς επενδυτές ελκυστική επιλογή, λόγω της συμμετοχής τους στο νέο πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ.

Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά κατά τις επόμενες εβδομάδες από την περαιτέρω μείωση που αναμένεται να σημειώσουν τα ελληνικά spreads.

Ως ανάδοχοι έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank,HSBC και J.P. Morgan και εκτιμάται ότι ο νέος τίτλος μπορεί να πετύχει ένα επιτόκιο της τάξης του 1,5% ενώ το ποσό άντλησης θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Ο νέος 10ετής τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου (λήξης 2029) να διαμορφώνεται σήμερα στο 1,38%.