9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κατά εννέα αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα με κορωνοϊό στη χώρα, με τον συνολικό αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει στα 3.058, εκ των οποίων το 55,1% άνδρες αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 690 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.740 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. 4 (40,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σημειώνεται πως 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στα 183. Πενήντα έξι (30,6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, αίρεται ο πλήρης περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας στο Πολυκάστρο της Νέας Καβάλας Κιλκίς, μετά τον επανέλεγχο τόσο του αρχικού ύποπτου κρούσματος όσο και του δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε σε 350 από τους διαμένοντες.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο τεστ που έγινε στο ύποπτο κρούσμα βγήκε αρνητικό. Επίσης, αρνητικά ήταν και τα 350 δείγματα που ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους.