Καθηγητής Σύψας: “Να παρέμβει η κυβέρνηση για τις ουρές έξω από την υπηρεσία ασύλου”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τις ουρές που παρουσιάζονται καθημερινά έξω από την υπηρεσία ασύλου σχολίασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε είναι μία πηγή ανησυχίας.

«Είναι πάρα πολύ άσχημες οι εικόνες έξω από την υπηρεσία ασύλου. Δεν είναι μόνο ότι συνωστίζονται, αλλά είναι ότι προέρχονται από κλειστές δομές οι οποίες είναι εστίες του ιού. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση και να φροντίσει να γίνονται οι διαδικασίες για το άσυλο με ραντεβού. Οι δομές είναι εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε ο κ. Σύψας στον Alpha 98,9 .

«Είναι μια πηγή ανησυχίας αλλά όχι πανικού. Αυτά τα 20-25 κρούσματα ανά ημέρα είναι σημάδι ότι κάτι δεν πήγε καλά. Ανησυχούμε αλλά δεν πανικοβαλόμαστε. Ο κύριος παράγοντας για τη μη διασπορά του κορωνοϊού είναι η συμπεριφορά των πολιτών. Δεν τελείωσε η ιστορία και δεν θα είναι το καλοκαίρι ίδιο με πέρσι. Αν οι κόσμος συνεχίζει να παραβιάζει τους κανόνες, πιστέψει ότι τελείωσε η ιστορία και πάψει να εμπιστεύεται την πολιτεία, τότε θα έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι».

Αναφορικά με τον τουρισμό, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ασφαλείς τουρισμός. Έχει ρίσκο και το παίρνουμε για λόγους οικονομίας. Ξέρουμε ποιοι έρχονται, γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Σαν επιστήμονας δεν θα άνοιγα κανένα σύνορο, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε στην απόλυτη εξαθλίωση και φτωχοποίηση των πολιτών. Αν γίνει ο τουρισμός σωστά και με κανόνες δεν θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα το καλοκαίρι».