Καθηγήτρια Κοτανίδου: “Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνιούνται με τα μέτρα ασφαλείας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εντός της εβδομάδας θα φανεί αν υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, επισημαίνει η Αναστασία Κοτανίδου, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η κ. Κοτανίδου, μιλώντας στο MEGA, συμβούλευσε τους πολίτες να μην ξεχνιούνται με τα μέτρα ασφαλείας και τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνιέται. Ανοίξανε όλα για να λειτουργήσει η οικονομία. Αλλά αυτό που τονίζουμε συνεχώς είναι η ατομική ευθύνη» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των ειδικών, «γιατί υπάρχουν αρκετά ασυμπτωματικά κρούσματα. Υπάρχουν δείγματα κορωνοϊού που στην αρχή βγαίνουν αρνητικά και στην πορεία θετικά. Κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

«Να κάνουμε τα πάντα χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο» επισήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, εφόσον παραστεί ανάγκη.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να κλείσει μια περιοχή. Αν όμως σε μια περιοχή βρεθεί ότι ένας ή δύο άνθρωποι μόλυναν πολύ κόσμο, θα κλείσει για ένα διάστημα η περιοχή, προκειμένου να βρεθεί ο υπερμεταδότης και να δούμε ποιοι έχουν κολλήσει. Πρόκειται για μια πολύπλοκη και επίπονη διαδικασία» πρόσθεσε.