ΟΛΘ ΑΕ: Αλλαγές στη διοίκηση – Αποχώρησε ο Θεοφάνης – Νέος Πρόεδρος ο Λιάγκος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει την αποχώρηση από τις θέσεις του Προέδρου Δ.Σ. & Δ/ντος Συμβούλου του κ. Σωτηρίου Θεοφάνη.

Σε ανακοίνωσή του , το λιμάνι, επισημαίνει ότι η συμβολή του κ. Θεοφάνη στην αναδιοργάνωση της ΟΛΘ Α.Ε. μετά την ανάληψη της Διοίκησης της Εταιρείας από την ιδιωτική επενδυτική Κοινοπραξία υπήρξε καθοριστική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες εξωστρέφειας, υλοποίησης του Επενδυτικού Προγράμματος και ανάδειξης του λιμένα σε κύρια Λιμενική Πύλη της Ν.Α. Ευρώπης.

Σε αναγνώριση της συμβολής του, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., η “SEGT Ltd”, προτίθεται να προτείνει τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη στο νέο Δ.Σ. της Εταιρείας.

Παράλληλα, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε. προτίθεται να προτείνει για τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο και για τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου τον κ. Franco Nicola Cupolo.

Ο κ. Θεοφάνης βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΛΘ εδώ και δύο χρόνια, από τότε που η κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) απέκτησε τον έλεγχο του 67% της ΟΛΘ ΑΕ μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα ο κ. Θεοφάνης ήταν και ο συντονιστής της κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχουν οι Deutsche Invest Equity Partners, Terminal Link και η Belterra Investments, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η  αποχώρηση Θεοφάνη, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του λιμανιού  έγινε με συναινετικό τρόπο.

Η μετακίνηση του Αθανασίου Λιάγκου στη Θεσσαλονίκη , πάντως, δημιουργεί ένα κενό στον ΟΛΠ,καθώς συμμετείχε  στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ είχε και τη θέση του συμβούλου διοίκησης.

Εκ των πραγμάτων, το κενό αναμένεται να καλύψει ο ένας εκ των τεσσάρων αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων του ΟΛΠ, ο Αγγελος Καρακώστας.

Στο ΤΑΙΠΕΔ τη θέση του project manager για τα λιμάνια που κατείχε μέχρι την Παρασκευή ο Αθ. Λιάγκος αναμένεται de facto να καλύψει ο Χάρης Καραμανέας.