Απώλειες για τα ασιατικά χρηματιστήρια στη σκιά των ανακοινώσεων της FED

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με απώλειες κινούνται σήμερα, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις επιφυλακτικές προβλέψεις της Federal Reserve για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Η κεντρική τράπεζα κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της κοντά στο μηδέν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν αναμένονται αυξήσεις των επιτοκίων έως το 2022. Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ κράτησε επιφυλακτική στάση παρά τα πρόσφατα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η οικονομία παραμένει “ιδιαίτερα αβέβαιη”.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 2,3% στις 22.586,85 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,4%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite χάνει 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 1,5%, ενώ ο Straits Times στη Σιγκαπούρη κατρακυλά 3% μετά την προειδοποίηση της νομισματικής αρχής ότι αντιμετωπίζει τη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της, με το ΑΕΠ να οδεύει για συρρίκνωση μεταξύ 4% και 7% αυτό το έτος.

Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Μαλαισία χάνουν 1,7% και 1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει βουτιά 3%.

Οι απώλειες ακολουθούν το αρνητικό κλείσιμο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση του Dow Jones και του S&P 500 χθες στη Wall Street. Από την πλευρά του ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να σκαρφαλώσει σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 10.000 μονάδων.