Σύψας: Ο ΠΟΫ έχει κάνει πολλά λάθη – Οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας υπογράμμισε ότι είναι λανθασμένη η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν εύκολα τον ιό.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ο κ. Σύψας είπε πως ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία για τον κορωνοϊό και το τελευταίο ήταν αυτό με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Διευκρίνισε, δε, ότι οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμούς σε διάφορα μέρη τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας ο κ. Σύψας τόνισε πως αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη. “Σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά.”

“Απογοητευτικές” χαρακτήρισε, επίσης, τις εικόνες συνωστισμού έξω από την υπηρεσία Ασύλου και επεσήμανε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.

“Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη“, είπε εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ.

Σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων ο κ. Σύψας τόνισε ότι “πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους.”

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι η εικόνα είναι πολύ καλή. Το άνοιγμα των σχολείων δεν είχε καμία επίδραση στην επιδημία.