Το top 10 των ελκυστικότερων εργοδοτών στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Aegean Airlines είναι ο ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης της Randstad σκαρφαλώνοντας στην κορυφή από την τρίτη θέση της περσινής λίστας, με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στην δεκάδα κατακτώντας τη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε η εταιρεία Σκλαβενίτης.

Η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) που αποτελεί την πιο πλήρη, ανεξάρτητη και λεπτομερή έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως, διεξήχθη σε δείγμα 6.136 εταιρειών με πάνω από 185.000 συμμετέχοντες σε 33 χώρες. Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών, όπου συμμετείχαν 3.504 άτομα, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας 18 – 65 ετών.

Όπως σημειώνει η έρευνα, η σημασία του Employer Branding διαφαίνεται κυρίως από τις επιδόσεις των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν ταλαντούχους επαγγελματίες. Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δε θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Επιπλέον, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό.

Οι top 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2020

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad στην Ελλάδα, Leigh Ostergard σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να αξιολογούν και να επαναπροσδιορίζουν την εικόνα τους ως εργοδότες, προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη στην προσέλκυση και διατήρηση των ταλέντων τους. Και οι δέκα εταιρείες που προκρίθηκαν ανάμεσα στις 150 μεγαλύτερες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προβάλλουν μία ισχυρή εικόνα εργοδότη, αναδεικνύοντας τις αξίες εκείνες που μπορούν να εμπνεύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους να παραμένει ευχαριστημένο και αφοσιωμένο.

  1. Aegean Airlines
  2. Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
  3. Σκλαβενίτης
  4. ΙΟΝ
  5. Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (OTE)
  6. Ιντραλοτ
  7. Τράπεζα της Ελλάδος
  8. Pharmathen
  9. Παπαδοπούλου
  10. Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)