Αντιδράσεις προκαλεί η λίστα με τα μέσα που πήραν κρατική διαφήμιση του “Μένουμε Σπίτι”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν κρατική διαφήμιση για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης ενισχύθηκε με 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και διαμορφώθηκε σε 20 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η λίστα αυτή, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από αντιπολιτευτικά μέσα, καθώς περιλαμβάνονται ιστότοποι που δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Η κριτική εστιάζεται στο γεγονός ότι σε αυτή τη λίστα των 1.232 ενημερωτικών μέσων τα οποία χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια, υπάρχουν ιστοσελίδες πολύ χαμηλής επισκεψιμότητας, ακόμη και ανύπαρκτες ιστοσελίδες.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές ποσό που δόθηκε σε κάθε μέσο που έλαβε κρατική διαφήμιση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας» υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητεί την παραίτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει «με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση, και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:

– Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.

– Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας».

Λίστα Μέσων_Εκστρατεία covid 19