Μητσοτάκης: Αυξάνονται οι δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ υπερασπίστηκε από το βήμα της βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην «ώρα του πρωθυπουργού» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

«Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μπορώ λοιπόν σήμερα να ανακοινώσω ότι οι οφειλές Μαρτίου έως και το Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο και μάλιστα από το 2021» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ. Όπως είπε, «τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώσουν τις φετινές τους υποχρεώσεις σε 8 μηνιαίες αντί τριών διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρίες σε 8 δόσεις αντί έξι μηνιαίων και οι ιδιοκτήτες σε έξι αντί για πέντε. Ο στόχος πάντα είναι να διευκολυνθεί η ρευστότητα των φορολογουμένων», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι επανερχόμαστε σε μία λογική επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων. Όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές τους υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου ύψους 2%. Στόχος είναι να πληρώσουνε λιγότερο φόρο, αλλά και να ενισχυθούν τα ταμεία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.