Πέφτουν οι τελικές υπογραφές για την ανάπλαση του Πύργου Πειραιά εντός του Ιουνίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να πέσουν οι τελικές υπογραφές της σύμβασης για το έργο της ανάπλασης του Πύργου Πειραιά που θα υλοποιήσουν κοινοπρακτικά η εταιρεία ανάπτυξης Dimand, η επενδυτική εταιρεία Prodea και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Πρόκειται για το δεύτερο ψηλότερο κτήριο της Αττικής, με ύψος 84 μέτρων, το οποίο θα διαθέτει 28 χιλ. τετραγωνικά μέτρα ανωδομής και 4 χιλ. τ.μ. υπόγειων χώρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο forum των Δελφών ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος “στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται οι μελέτες και έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την όψη του κτηρίου”.

Το έργο θα αποτελέσει κομβικό κομμάτι στην Αττική Ριβιέρα, η οποία “ξεκινάει από τον πύργο του Πειραιά και τελειώνει στον ναό του Απόλλωνα στο Σούνιο”, όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι το έργο είναι κομβικής σημασίας για την ανάπλαση του Πειραιά, ο οποίος άλλαξε σημαντικά εικόνα ύστερα και από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπλασης της έκτασης των παλιών καπνεργοστασίων του Παπαστράτου, όπου φιλοξενούν 10 χιλιάδες εργαζόμενους, όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος.

Η σύμβαση παραχώρησης είναι 99ετούς διάρκειας και το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται (ετήσια) αναπροσαρμογή σε ποσοστό 2%.

Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη μικτών χρήσεων γραφείων – καταστημάτων, ενώ σχεδιάζεται η ανάπτυξη στον πρώτο και δεύτερο όροφο πολυχώρου πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης στον τρίτο όροφο, γραφεία, από τον τέταρτο έως τον 18ο όροφο και εστιατόριο στον 19ο και 20ο όροφο.