Τη Δευτέρα θα εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα των 534 ευρώ – Ποιους αφορά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ξεκινά τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού σε 526.051 δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, , άναψε το πράσινο φως για τη μεταφορά πίστωσης, ύψους 208.149.798 ευρώ, ως αποζημίωση στους δικαιούχους (αναστολές Μαΐου).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πληρωμή του επιδόματος μετατίθεται για τη Δευτέρα, καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Το επίδομα των 534 ευρώ θα λάβουν και οι μισθωτοί των εταιρειών που ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν μέσα στον μήνα, ανάλογα με τις ημέρες που δεν εργάστηκαν.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.