Λουκέτο σε πέντε νυχτερινά κέντρα για μη τήρηση των μέτρων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Λουκέτο μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα στην Αττική και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19.

Ειδικότερα, σε επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και στο Γκάζι, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

Ο ένας πάνω στον άλλο σε πάρτι στο ΑΠΘ

Ανησυχία προκαλεί και άλλο περιστατικό συνωστισμού, αυτή τη φορά στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έγινε πάρτι με πάρα πολύ κόσμο μετά από κάλεσμα μέσω Facebook το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις και τα άτομα είναι πάρα πολλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ