Κοροναϊός: Ενδιαφέρον γράφημα από τον Ηλία Μόσιαλο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα με τίτλο «το παγόβουνο της νόσου Covid-19» ανάρτησε στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο γνωστός καθηγητής και σύμβουλος της κυβέρνησης για την πανδημία, επιχειρεί να αναλύσει μια σειρά από στοιχεία που έχουν εξαχθεί από την κρίση του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει, το 65% των κρουσμάτων, δηλαδή 2 στα 3, παρουσίασαν συμπτώματα. Όμως, ένα στα 3 κρούσματα, κι αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα. Χιλιάδες δηλαδή ήταν ασυμπτωματικοί και πέρασαν τη νόσο χωρίς να το καταλάβουν, κι ενδεχομένως διασπείροντας τον ιό.

Το ποσοστό της θνησιμότητας συνολικά είναι στο 0,8%, δηλαδή κάτω από 1 στους 100 έχει πεθάνει.

Για κάθε θάνατο αναμένονται 125 λοιμώξεις εκ των οποίων οι 81 είναι συμπτωματικοί και 44 ασυμπτωματικοί. Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, στις ΗΠΑ, έως τις 10 Ιουνίου, καταγράφηκαν 112.000 θάνατοι. Νούμερο που υποδηλώνει περίπου 14 εκατ. Λοιμώξεις στο σύνολο. Ανιχνεύτηκαν 2 εκατ. κρούσματα, δηλαδή 1 στους 7 σχεδόν από αυτούς που μολύνθηκαν.

Σε προχθεσινό του γράφημα ο καθηγητής είχε αναδείξει το γεγονός ότι είναι πιθανότερο να νοσήσει κανείς σε εσωτερικό παρά σε εξωτερικό χώρο.