Επίθεση με βιτριόλι: Την Τρίτη η απολογία της 35χρονης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή η 35χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η 35χρονη βαρύνεται με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και το πλημμέλημα της απείθειας και αύριο καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτημάτων.

Πάντως, εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, μολονότι η
η Αστυνομία διαθέτει ισχυρά στοιχεία σε βάρος της.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, καθώς για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με το οποίο βαρύνεται, προβλέπεται προσωρινή κράτηση.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα θέσει ο ανακριτής στην κατηγορούμενη είναι πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ποια ακριβώς ήταν η σχέση της με τον άνδρα που ισχυρίζεται πως ήταν σύντροφός της, τους λόγους που είχε μέσα στην τσάντα της την περούκα και την τηλεκάρτα, αν παρακολουθούσε το θύμα από τον Ιανουάριο, αλλά και γιατί είχε δεύτερο, «κρυφό» προφίλ στο Facebook.

Εντωμεταξύ, όλες αυτές τις μέρες, βγαίνουν συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις γύρω από την συμπεριφορά της 35χρονης και το πως κινούνταν μετά την επίθεση.

Η κατηγορούμενη από τις 20 Μαΐου, όταν διαπράχθηκε η επίθεση, μέχρι την ημέρα που συνελήφθη δεν άλλαξε την καθημερινότητά της. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχε επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής της, ενώ το τελευταίο βράδυ, πριν οδηγηθεί στο τμήμα, είχε βγει βόλτα με μια φίλη της.

Η στενή φίλη της 35χρονης μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι δεν είδε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά της και δεν της είχε αναφέρει τίποτα ούτε για την Ιωάννα, ούτε για κάποιον άνδρα.

«Την πήρα τηλέφωνο και της είπα θα πάω στο καφενείο αν θες να έρθεις. Ήρθε αργότερα, κατά τις 22:00 νομίζω, γιατί είχε πάει για περπάτημα με μια φίλη της. Εκεί είναι το στέκι μας και πάμε πάντα. Όλοι μαζευόμαστε από το χωριό, από εκεί που είμαστε, από αυτά τα μέρη», είπε μεταξύ άλλων η φίλη της κατηγορούμενης και απάντησε για το αν η 35χρονη έδειχνε διαφορετική:

«Όχι, δεν έδειχνε απολύτως τίποτα, γι αυτό έχω πάθει σοκ. Χαρά Θεού, όπως ήταν πάντα, να κάνει την πλάκα της, το ένα, το άλλο, μέχρι εκεί. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Ούτε για κάποιον μου είχε πει, πέρα από χαζολογήματα που μπορεί να κάνει η καθεμία, αλλά για κάποιον συγκεκριμένο άνδρα και αυτό, δεν μου είχε πει, ούτε για αυτήν την κοπέλα, που δεν την ξέρω».

Δικηγόρος θύματος: «Η κακία και η ζήλια δεν είναι ψυχική ασθένεια»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατηγορούμενη ως ψυχικά ασθενείς προσβάλλει εκείνους που όντως πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο.

«Την κακία και τη ζήλια και την απαξία για την ανθρώπινη ζωή δεν θα την ονομάσουμε ψυχική ασθένεια, με συγχωρείτε. Έχω πληροφορηθεί ότι πρόκειται για μια απολύτως συγκροτημένη κοπέλα η οποία ήξερε ακριβώς πως πρέπει να κινηθεί , πώς να κάνει το έγκλημα».

Πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει τη δύσκολη θέση του συνηγόρου της 35χρονης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί της, ωστόσο ένα άτομο φυσιολογικό με οικογενειακές και φιλικές επαφές και σταθερή εργασία, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι εύκολα ψυχικά ασθενής.
Από το τρίτο χειρουργείο μέχρι το επόμενο