Πλακιωτάκης: “Έτοιμη η Ελλάδα να προασπίσει τα σύνορά της”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Τα στελέχη του λιμενικού υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα και τόλμη τα θαλάσσια σύνορά μας, επιδεικνύοντας πάντα και την ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανθρώπους».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης , ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη κάθε στιγμή να προασπίσει τα σύνορά της.

«Φέτος, για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, θα εξοπλίσουμε τις δύο δυνάμεις του λιμενικού σώματος. Μιλάμε για ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα θα παραλάβουμε και το πρώτο ταχύπλοο σκάφος, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών», είπε ο κ. Πλακιωτάκης σε εκπομπή στον Alpha και συνέχισε:

“Η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά τους όρους του διεθνούς δικαίου και εμείς, σε αυτό το παιχνίδι αντιδρούμε με ψυχραιμία, τηρώντας τους όρους του διεθνούς δικαίου. Η Ευρώπη έχει αντιληφθεί πλέον το παιχνίδι της Τουρκίας, στηρίζει την Ελλάδα και με την παρουσία της Frontex και του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού, η επιτήρηση των συνόρων είναι αποτελεσματική».

Όπως ανέφερε, «τους τελευταίους μήνες η τουρκική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις της ελληνικής. Εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή, εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Το ελληνικό σώμα, τηρώντας τους κανόνες διεθνούς δικαίου προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας μας. Δηλώνουμε έτοιμοι, υπό οποιαδήποτε συνθήκη, να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Τα περιστατικά με τις τουρκικές ακταιωρούς είναι καθημερινά.