Στο Ισραήλ σήμερα ο Μητσοτάκης για συνομιλίες με τον Νετανιάχου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το πρώτο του ταξίδι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος μεταβαίνει στο Ισραήλ με υψηλές προσδοκίες από τις συναντήσεις του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται στο κόκκινο και με απώτερο στόχο την διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων του, βρίσκεται ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η ενέργεια, καθώς και τα γεωπολιτικά ζητήματα.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και με τις υπόλοιπες χώρες”, τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εστιάζοντας σε μία επίσκεψη έντονων συμβολισμών.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι αυτό πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες από τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Είναι και το πολύπλευρο σχήμα της ασφάλειας, της άμυνας, της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της καινοτομίας και του πολιτισμού, το οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις Μητσοτάκη-Νετανιάχου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η μετάβαση του πρωθυπουργού στο Ισραήλ αποτελεί μια ισχυρή επιβεβαίωση του στρατηγικού χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων. Η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Ισραήλ, αναμένεται να διευρυνθεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, με αφορμή την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε αναπτύξει μία στενή επαφή κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του πρώτου κύματος της πανδημίας”, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Σημειώνεται ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που θα τον συνοδεύσουν, είναι η πρώτη ξένη κυβερνητική αποστολή που υποδέχεται η νέα ισραηλινή κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ορκίστηκε πριν από ένα μήνα”.

Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, καθώς και οι υφυπουργοί για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φρακογιάννης και Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.