Η δεξαμεθαζόνη οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, λόγω του θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μετά την ανακοίνωση ότι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι ένα φθηνό στεροειδές μπορεί να σώσει ασθενείς με τη νόσο Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού σε ορισμένες περιοχές και για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος εκεί όπου η εξάπλωσή του επιβραδύνεται.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 29 σεντς ή 0,7% στα 41,25 δολάρια το βαρέλι στις 11.25 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραφε κέρδη 17 σεντς ή 0,4% στα 38,55 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αυξήθηκαν περισσότερο από 3% χθες, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αύξησε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 στα 91,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έκαναν άλμα – ρεκόρ τον Μάιο.

Το Πεκίνο εντατικοποίησε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε φόβους μίας ευρύτερης μετάδοσής του, ακυρώνοντας πτήσεις από και προς την κινεζική πρωτεύουσα και κλείνοντας σχολεία.

Η αύξηση των αποθεμάτων αργού και καυσίμων των ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες για την ύπαρξη πλεονάζουσας ποσότητας στην αγορά και άσκησε πίεση στις τιμές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, ξεπερνούσε τα 8 εκατομμύρια παγκοσμίως και στις ΗΠΑ καταγράφηκε αύξηση των νέων κρουσμάτων.