Πανελλαδικές Εξετάσεις: Δύο ‘γκάφες’ με λάθος θέματα στους υποψήφιους σε Λάρισα και Πελοπόννησο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πρεμιέρα με δύο ‘γκάφες’  έκαναν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται με το παλαιό και νέο «σύστημα Γαβρόγλου».

Σε δύο Εξεταστικά Κέντρα, ένα στη Λάρισα και ένα δεύτερο στην Πελοπόννησο δόθηκαν στους σε δύο υποψήφιους θέματα του νέου συστήματος αντί του παλιού και αντίστροφα.

Ειδικότερα στη Λάρισα σε ένα από τα Εξεταστικά Κέντρα, σε μία από τις αίθουσες που εξετάζονταν 6 υποψήφιοι στους πέντε δόθηκαν κανονικά τα θέματα με  το παλιό σύστημα και σε έναν υποψήφιοι κατά λάθος με το νέο σύστημα.

Ο υποψήφιος δεν αντιλήφθηκε το λάθος και απάντησε κανονικά στα ερωτήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Παρέδωσε το γραπτό του και αφού αποχώρησε μετέβη στο Φροντιστήριο για να εκτιμήσουν οι εκεί καθηγητές του τις βαθμολογικές του επιδόσεις.

Όταν οι καθηγητές στο Φροντιστήριο άκουσαν από τον υποψήφιο το θέμα της έκθεσης που έγραψε  τότε κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και διαπίστωσαν ότι δόθηκαν λάθος θέματα.

Ο υποψήφιος   μετέβη  στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Λάρισας  κι ενημέρωσε τον  Διευθυντή  Γ. Καψάλη. Παράλληλα νωρίτερα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ενημερώθηκε για το γεγονός από τη Λυκειακή Επιτροπή.

Ο ΔΔΕ Λάρισας Γιάννης Καψάλης ενημέρωσε τον   Επόπτη Θεσσαλίας των Πανελλαδικών εξετάσεων Σωκράτη Σαβελίδη καθώς και την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Οδηγία στο βαθμολογικό Κέντρο

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αμέσως έστειλε οδηγία στο Βαθμολογικό Κέντρο που στάλθηκε το γραπτό του συγκεκριμένου υποψηφίου. Στις περιπτώσεις αυτές η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων χαρακτηρίζει το γραπτό ως «ειδικό» και βαθμολογείται με ειδικό τρόπο. Από την πλευρά του ο   Επόπτης Θεσσαλίας των Πανελλαδικών εξετάσεων Σωκράτης Σαβελίδης κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Αντίστοιχο γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη και σε Εξεταστικό Κέντρο της Πελοποννήσου, όπου σε υποψήφιο δόθηκαν θέματα του παλαιού συστήματος αντί του νέου.