Παπαγγελόπουλος: Αν πάθω κάτι οι κληρονόμοι μου μπορεί να στραφούν κατά της προανακριτικής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ευδιάθετος και με ατάκες οι οποίες ήδη προκαλούν αρκετή συζήτηση στη Βουλή προσήλθε ο τέως αναπληρωτής Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώπιον της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης προειδοποιώντας τα μέλη της επιτροπής πως αν πάθει κάτι οι κληρονόμοι του θα στραφούν εναντίον τους.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έθεσε θέμα υπονόμευσης της υγείας του λόγω της εξάντλησής του από την πολύωρη ανάγνωση της δικογραφίας λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λόγω της ηλικίας μου καταπονούμαι. Δεν μπορώ να εγγυηθώ αν στην περίπτωση που πάθω κάτι, η οικογένεια μου δεν θα στραφεί εναντίον σας».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παρίσταται στην επιτροπή με τους συνηγόρους του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, έθεσε, για ακόμα μία φορά, ζήτημα ακυρότητας της κλήσης του. Επίσης, έθεσε ζήτημα κλήτευσης μαρτύρων που έχει προτείνει αλλά μέχρι σήμερα δεν εξετάστηκαν από την επιτροπή.

Σε ό,τι τον αφορά πάντως ο  τέως αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι ακόμα και νεκρός θα συνεχίσει να καταθέτει επικαλούμενος τον Ελ Σιντ. «Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ. Όλα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω. Και ο κ.Τσοβόλας πιο ακμαίος είναι από μένα αλλά έτσι πως πάτε θα μας εξοντώσετε και τους δύο. Ε, γι’ αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπισθεί» είπε.

Στη μομφή βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι συνεχίζει να απειλεί τα μέλη της προκαταρκτικής ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματα μου. Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεων σας;».

Κατά την έναρξη της κατάθεσής του ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα ερωτώντας τον αν αληθεύουν δημοσιεύματα πως συναντήθηκε με τον κατήγορό του και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε πως η δίωξή του είναι προαποφασισμένη και επισήμανε ότι από τη μέχρι τώρα διαδικασία, εκείνο που αποδείχθηκε περίτρανα είναι πως «ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη σκέψη της κυρίας Ράικου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ