Στην Ελλάδα οι κληρώσεις Champions League, Europa League και η απονομή «Χρυσής Μπάλας»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τεράστια είναι η προβολή της Ελλάδας μετά την απόφαση να γίνουν στην Αθήνα τον Οκτώβριο οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα: «Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου.

Καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin».

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την τεράστια προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να κερδίσει βήματα μπροστά για την επόμενη τουριστική σεζόν. Στη χώρα μας θα έρθουν πολλά σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου οπότε είναι σίγουρη η μεγάλη προβολή.