Ακόμη ένα θύμα από τον Εχίνο – Στους 188 οι νεκροί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στους 188 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού είναι μια μια γυναίκα 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα κι αυτή από τον Εχίνο Ξάνθης.

Η άτυχη γυναίκα έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, γλαύκωμα και δυσλιπιδαιμία. Η 64χρονη νοσηλευόταν από τις 8 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε διασωληνωθεί.

Την ίδια ώρα στον Εχίνου της Ξάνθης έχει σημάνει συναγερμός, μετά από τη νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να αποφασισθεί να μπει η περιοχή σε καθολική καραντίνα για επτά ημέρες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την Τετάρτη 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Προτελευταία θύματα του ιού ήταν ένας 67χρονος άνδρας από τον Εχίνο Ξάνθης και μια 82χρονη από το ίδιο χωριό.

Η γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι την Τετάρτη ο Εχίνος μετρούσε 13 θανάτους, ενώ σήμερα ήρθε να προστεθεί ακόμα ένας.