Στην τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων δωρεά της “Παπαστράτος” παρέστη ο Μητσοτάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην ειδική τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρέστη το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Όπως είπε: «Πάντα αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν είναι τυχαία η αγάπη των πολιτών για τον έλληνα πυροσβέστη», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, και φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, μια πονεμένη ιστορία πολλών ετών, επιτέλους λειτουργεί. Οι δυνάμεις έχουν αναδιαταχθεί σε όλα τα σημεία της χώρας, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 3 ελικόπτερα βαρέος τύπου και διαθέτουμε 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες.
Τα νέα μας οχήματα έφτασαν τώρα τα 126 και όλο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «ήταν ένα από τα όπλα που μας οδήγησαν στην πρώτη νικηφόρα μάχη. »Σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν, είτε σε μετρητά είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, από επιχειρήσεις για την ενίσχυση δομών υγείας. Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και πάλι τον ιδιωτικό τομέα, γιατί ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης.
Ευχαριστώ την εταιρεία “Παπαστράτος” που υποστήριξε αυτή την προσπάθεια αθόρυβα».

«Ο ίδιος ο Ευάγγελος Παπαστράτος είχε επιλέξει το 1964 ως τίτλο της αυτοβιογραφίας του έξι λέξεις: “Η δουλειά και ο κόπος της”. Οι διάδοχοί του αποδεικνύουν ότι αυτός ο κόπος για τη δουλειά δικαιώνεται πλήρως μόνο όταν αποκτά κοινωνικό αντίκρισμα», υπογράμμισε ακόμη ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

«Τα 20 οχήματα, κόστους ενός εκατ. ευρώ, που δωρίζει η “Παπαστράτος” είναι οχήματα πρώτης προβολής, κουβαλάνε περί τα 600 λίτρα νερό. Μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά στη γέννησή της. Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής εξοπλίζεται με οχήματα που μπορούν να κινηθούν εντός του δάσους», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.