Η Washington Post αποθεώνει τα ελληνικά θερινά σινεμά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στα θερινά σινεμά της Αθήνας αναφέρεται ο συντάκτης της Washington Post, Κένεθ Ντίκερμαν, κάνοντας λόγο για μια από τις αγαπημένες συνήθειες στην Ελλάδα.

«Οι ταινίες μπορεί να είναι μαγικές και πάντα πίστευα ότι η μυθοπλασία μας φέρνει μερικές φορές πιο κοντά στην ωμή πραγματικότητα της ζωής παρά στη μη μυθοπλασία» αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει:

«Ξέρω ότι με την πάροδο των ετών κολλάω σε μερικές ταινίες στις οποίες βλέπω τον εαυτό μου και τυλίγομαι σε ένα κουκούλι άνεσης. Έχω ένα παρόμοιο συναίσθημα από όταν είδα αυτή τη σειρά φωτογραφιών του έλληνα φωτογράφου, Πέτρου Γιαννακούρη, για το άνοιγμα των θερινών σινεμά στην Ελλάδα».

Παρότι λειτουργούν υπό αυστηρούς περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, τα θερινά σινεμά είναι ανοιχτά. Και παρά τις προβλέψεις για απώλεια εσόδων, κάποιοι ιδιοκτήτες βλέπουν φως στο βάθος, αναφέρει ο συντάκτης επικαλούμενος δηλώσεις ιδιοκτήτη θερινού σινεμά στο Associated Press.

«Τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο ζοφερά όσο πριν από τρεις εβδομάδες» λέει. «Οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στον κινηματογράφο».